Omgeving

Natuur

Vanuit Chalet Weltevree loop of fiets je zo naar het Almelo-Nordhorn Kanaal. Dit kanaal is niet meer in gebruik voor scheepvaart en door de jaren heen verworden tot een prachtig stukje natuur. Langs het kanaal fiets je zo naar Denekamp of Almelo.

Andere mooie natuurgebieden in de omgeving zijn het Springendal bij Ootmarsum, de Tankenberg bij Oldenzaal en Landgoed Singraven bij Denekamp.

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Twente!

De geschiedenis van Ootmarsum gaat terug tot 770 na Christus. Er zijn talloze galerieën en enkele musea in dit mooie stadje, en een prachtig openluchtmuseum.

Als je naar Hanzestad Oldenzaal rijdt zie je van ver al de Plechelmus-basiliek opdoemen! Naast deze kerk, gebouwd in de Middeleeuwen, heeft Oldenzaal ook nog andere  leuke musea en  bezienswaardigheden.

En vlak bij ligt Het Stift, een uniek beschermd dorpsgezicht bij Weerselo.

Actief

En natuurlijk zijn er volop actieve mogelijkheden rondom Chalet Weltevree! Lekker er op uit met de fiets, het fietsnetwerk van Twente is vermaard om haar mooie routes. Fietskaarten liggen in het chalet.

Vlak bij liggen de visvijvers van WILD, waar je op forel kan vissen, maar ook karpers, steuren of meervallen!

Wil je iets sportiever? Bij Twente.cool kan je leuke kanotochten boeken, of abseilen in een verlaten steengroeve net over de grens in Bad Bentheim.

Met kinderen

Vlak bij Chalet Weltevree ligt Speeltuin Morskieft. Er is een binnen- en een buitenspeeltuin met klimtoestellen, glijbanen, draaimolens en nog veel meer speelplezier. In het restaurant kan je lekker pannenkoeken of frietjes eten.

In Nordhorn, net over de grens, ligt Tierpark Nordhorn. Leuk voor het hele gezin! Zebra’s, zeehonden, apen, wolven, alpaka’s, er zijn ongeveer 2000 verschillende dieren. Bij alle dierverblijven staan de teksten ook in Nederlands.